Besplatna škola jedrenja

Jedriličarski klub “Zemun” u saradnji sa skupštinom grada Beograda i Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda organizuje besplatnu školu jedrenja za decu od 7 do 15 godina. Ovo je već peta godina kako Jedriličarski klub “Zemun”  uspešno organizuje školu jedrenja za školsku decu. Svečano otvaranje 17.06.2012. godine u 12 časova. Prijavljivanje je u toku i trajaće celo leto dok traje škola. Prijavljivanje se vrši svaki dan u klubu. Informacije na telefon kluba 011 / 316-90-95.

Treninzi se održavaju svakog dana sem ponedeljka, do kraja školskog rapusta, od 10 do 14 časova. Treninge vode naši najbolji treneri uz podršku naših aktivnih takmičara. Trenizi se odvijaju u dve faze , prva teoretska nastava a zatim i praktična nastava po grupama koje čine do 6 polaznika . Polaznici se svrstavaju u grupe u zavisnosti od uzrasta i početka treninga.

Jedriličarski klub “Zemun” u predhodnom periodu obučio je veliki broj dece, koji su se kasnije upisivali u ostale klubove na teritoriji grada Beograda. Kao polaznike smo imali i decu iz stranih ambasada, i stranih predstavništava, kao i decu naših gradjana koji su trenutno u inostranstvu , a decu su doveli u Srbiju da provedu raspust, tako da se možemo pohvaliti da smo jedna mala medjunarodna škola, što se može videti i iz prijava koje svaki polaznik popuni.

Jedriličarski klub “Zemun” je osnovan 1947. i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, jedan od najtrofejnijih klubova, bili smo i sada smo prvaci Srbije u više klasa. Naš klub je smešten u Zemunu na Zemunskom keju, preko puta kupališta Lido, tako da naše jedrilice jedre svaki dan ispred hiljade šetača na zemunskom keju, kao i ispred više hiljada kupača na Ratnom ostrvu.