O Klubu

JEDRILIČARSKI KLUB ZEMUN, jedan  od najstarijih jederiličarskih klubova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Osnovani smo daleke 1946. godine. Klub je lociran na šlepu koji je usidren pored  Zemunskog keja a preko puta ostrva Lido.

Klub broji 180 članova, odlikuje ga sportsko rekreativni karakter, sportova na vodi, što ga čini atraktivnim za sve uzraste.

Klub posebnu pažnju posvećuje mladima. Redovno se organizuje škola jedrenja  i to za sve  uzraste, gde polaznici stiču sva potrebna teoretska i praktična znanja iz oblasti koja čine jedrenja na vodi. Naši juniori, seniori i veterani jedre u 6 jedriličarskih klasa, priznatih od strane Medjunarodne jedriličarske federacije, u kojima su osvojeni mnogi trofeji na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Klub raspolaže sa 47 jedrilica raznih klasa. Imamo prvaka Balkana i drzave u klasi FINN, prvake države u klasi 470 i klasi Mikro. Svoje rezultate potvrdjuju vec duži niz godina.

J.K ZEMUN stavlja najveći akcenat na skolu jedrenja za decu uzrasta od 7 do 18 godina, koja se održava svake godine u letnjim mesecima. J.K ZEMUN učestvuje na svim domaćim i medjunarodnim regatama, koje se organizuju svake godine. J.K ZEMUN je apsoluno najangazovaniji član Jedrilicarskog Saveza Srbije, sto se tiče organizacije takmičenja u Beogradu, kao i Golubcu gde Savez ima svoj centar.

U prošloj godini klub je organizovao četiri takmicarske regate u Zemunu na Gradskom i Republickom nivou. Kao kruna naseg rada, pored organizovanja gradskih i republičkih regata, organizujemo ”MEDJUNARODNU ZEMUNSKU REGATU ”, svake godine na kojoj  učestvuje preko 100  jedrilica u klasama 470, Finn i Laser iz Madjarske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austrije.